Eliza Nițescu - Asociația P.A.V.E.L.

ARIPI CA ÎN CER! Pe acoperișul Greciei, pentru copiii bolnavi de cancer

2,343 RON Donatii stranse
80.322248885842% Complete
2,917 RON Target
15 Donatii
Vreau sa fac o donatie!

 

Doar trăind viața la înălțimi cât mai variate o putem înțelege...

 

Cine sunt eu? Un om care, probabil ca mulți alții, a pierdut pe cineva drag din cauza cancerului. Mama mea a plecat din această lume după o teribilă suferință, ducând o luptă în care cei mai mulți dintre cei loviți de această boală nu au nicio șansă de reușită.

Ca de fiecare dată în viață, pierzând ceva, câștigăm altceva, iar eu am câștigat înțelegerea faptului că am venit aici să contribuim, că viața noastră este și despre viețile altora și că putem atinge frumos existența altora, schimbând-o în bine.

În intervalul 18-22 Septembrie voi pleca într-o expediție românească ce își propune atingerea vârfului Mytikas (Muntele Olimp), cel mai înalt vârf din Grecia. Voi urca pentru a-mi oferi șansa de a înțelege lumea și viața la alt nivel, dar și pentru a sprijini copiii bolnavi de cancer. Toate fondurile rezultate în urma campaniei de colectare a sponsorizărilor vor merge către Asociația P.A.V.E.L. (specializată în proiecte medicale și educaționale pentru copiii bolnavi de cancer), care va direcționa sumele către proiectul “ȘCOALA INIMILOR”.

Aproximativ 70.000 persoane sunt bolnave de cancer, iar peste 500 de copii sunt diagnosticați cu o formă de cancer în fiecare an în țara noastră. După datele furnizate de Ministerul Sănătății, 60% dintre copiii și adolescenții bolnavi de cancer sunt spitalizați în București în cele doua unități de specialitate și anume Institutul Oncologic Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu și Institutul Clinic Fundeni. Ei sunt forțați să întrerupă temporar sau definitiv școala, datorită tratamentului sau datorită recidivării bolii.

Cu ajutorul proiectului “ȘCOALA INIMILOR” pe care l-am inițiat personal în 2014 (anul acesta suntem deja la a patra ediție) și l-am desfășurat cu ajutorul Asociației PAVEL, copiii și adolescenții bolnavi de cancer primesc șansa ca pe timpul spitalizării să își continue studiile chiar în acest spațiu medical, diminuându-se astfel riscul de abandon școlar.

Împreună putem strânge minim 2.917 lei! De ce această sumă? Pentru că este înălțimea vârfului Mytikas, acoperișul Greciei.

Merită să sărbătorim viața și să luptăm împreună pentru ea, mai ales lângă cei care nu o pot face în aceeași măsură ca noi!

Dar mai ales, numele fiecărui donator va rămâne scris pentru totdeauna în destinul unui copil căreia îi vei transforma viața!

Cancerul este a doua cauză de mortalitate în rândul copiilor români. Împreună putem să redăm aripile pentru viață (dreptul la sănătate și educație) celor care tot au zborul înainte: copiii noștri!

Pe Olimp voi fi mai aproape de cer pentru copiii atinși de cea mai necruțătoare maladie, pentru ca viața lor să nu mai însemne cancer, ci să se transforme într-o viață pentru care să prindă din nou ARIPI CA ÎN CER!

 

 

CAMPANIA ȘCOALA INIMILOR

 

Îți mai amintești prima ta zi de școală? Probabil purtai uniformă, aveai deja ghiozdanul în spate, florile pentru doamna învățătoare și erai înconjurat de o mulțime de copii pe care atunci îi vedeai pentru prima oară.
Dintr-o dată parcă tot universul tău era schimbat, iar faptul că părinții erau lângă tine era unul din puținele lucruri care te făcea să te simți încă în siguranță.
Mai mult ca sigur, ai avut parte de tot ce ți-a trebuit pentru a începe anul școlar: rechizite, cărți, haine și încălțări noi...
Acum poate ești la rândul tău părinte și ai parte de copii frumoși, sănătoși și ascultători. 

Ce îți propunem în cele ce urmează este să oferim condițiile potrivite de a învăța și copiilor care nu au o șansă a primei zile de școală așa cum ai avut-o tu...
Este vorba de copiii cu afecțiuni oncologice, de care se ocupă Asociația P.A.V.E.L., pe care îi poți sprijini participând la campania Școala Inimilor, o campanie ajunsă a a patra ediție (startul a fost în 2014), campanie care se va desfășura până la data de 30 Septembrie 2017. 

Începutul școlii pentru copiii care suferă de cancer are loc în spital. 
În perioada spitalizării sau a tratamentelor, copiii frecventează cursurile de la școală cu întreruperi care pot afecta grav rezultatele la învățătură. Școala Inimilor este o alternativă a cursurilor din școli sau licee, pentru că oferă șansa educației copiilor în spital. Este o campanie inițiată de comunitatea CA ÎN CER și Asociația P.A.V.E.L. 

Costul tratamentelor face de cele mai multe ori dificilă pentru părinți achiziționarea de rechizite sau alte produse necesare copiilor la începutul școlii (jocuri educaționale, cărți, haine, încălțăminte, produse de igienă personală). 
Dar tu poți face diferența, sponsorizând proiectul și alegând să sprijini un bursier care prin ajutorul tău, va putea să își continue studiile având rechizitele potrivite pentru începutul școlii. Dacă te-ai decis să participi la campanie, este foarte important să ții cont că toate produsele este nevoie să fie noi (nefolosite anterior și că sunt de evitat jucăriile de pluș).

CUM POȚI SĂ PARTICIPI?

1. ACHIZIȚIONAREA DE PRODUSE ȘI TRIMITEREA LOR LA ASOCIAȚIA P.A.V.E.L.

CE PRODUSE POȚI CUMPĂRA

Rechizite
caiete, instrumente de scris, articole pentru pictură și colorat, penar, accesorii hobby – lipici, foarfece, hârtie glace, hârtie creponată
*notă: datorită unei sponsorizări primite de la unul din colaboratorii apropiați ai Asociației P.A.V.E.L., anul acesta nu mai sunt necesare ghiozdanele

Jocuri educaționale 
puzzle, jocuri de logică, jocuri interactive, jocuri de orientare, matematică distractivă, jocuri de colorat, lego, jocuri de inteligență și perspicacitate (sudoku, labirinturi)

Cărți
cărți cu activități, cărți de colorat, cărți cu abțibilduri, cărți cu jocuri și exerciții, cultură generală, cărți pentru învățarea unei limbi străine, dicționare, cărți cu ghicitori, cărți de povești

Îmbrăcăminte și încălțăminte (copii cu vârste între 4 și 17 ani)
în special articole pentru sezonul de toamnă (jachete, pantofi), dar și articole uzuale, precum rochii, pantaloni, cămăși, lenjerie de corp, pijamale

LISTA COMPLETĂ CU NECESARUL DE PRODUSE PENTRU ÎNCEPUTUL ȘCOLII

Nr. crt. Articol Categorie Cantitate
1 Trening bumbac Îmbrăcăminte 50 buc.
2 Tricou bumbac Îmbrăcăminte 50 buc.
3 Maieu Îmbrăcăminte 100 buc.
4 Chilot Îmbrăcăminte 100 buc.
5 Șosete Îmbrăcăminte 100 buc.
6 Pantofi Încălțăminte 50 buc.
7 Pantofi sport (adidași) Încălțăminte 50 buc.
8 Cutie sandwich Accesorii 100 buc.
9 Sticlă pentru apă Accesorii 100 buc.
10 Dicționar (engleză, franceză, italiană, germană) Cărți 20 buc.
11 Cărți pentru activități Cărți 30 buc.
12 Spumă de modelat Jocuri 10 buc.
13 Jocuri educaționale Jocuri 30 buc.
14 Puzzle Jocuri 20 buc.
15 Bandă adezivă mică (12 mm x 10 m) Rechizite 30 buc.
16 Caiet foaie velina, A4, 60/80 file Rechizite 100 buc.
17 Calculator cu funcții, 10/12 digiți Rechizite 30 buc.
18 Capsator, 8-10 coli Rechizite 20 buc.
19 Carte de colorat Rechizite 100 buc.
20 Clipboard dublu Rechizite 30 buc.
21 Copertă caiet A4 / studențesc Rechizite 100 buc.
22 Copertă caiet A5 Rechizite 200 buc.
23 Copertă caiet special (muzică, biologie, geografie) Rechizite 100 buc.
24 Copertă carte / manual Rechizite 100 buc.
25 Creion grafit, ascuțit, cu radieră Rechizite 200 buc.
26 Creion mecanic, mină 0.5 / 0.7 mm Rechizite 50 buc.
27 Dosar din plastic Rechizite 200 buc.
28 Etichete școlare, set Rechizite 100 buc.
29 Folie de protecție, set 100 bucăți Rechizite 20 buc.
30 Foarfecă de birou Rechizite 20 buc.
31 Foarfecă, vârfuri rotunjite Rechizite 30 buc.
32 Hârtie copiator, A4, 500 coli / top Rechizite 20 buc.
33 Hârtie creponată, diverse culori, set Rechizite 20 buc.
34 Hârtie glasată, set 12 culori Rechizite 20 buc.
35 Ierbar școlar Rechizite 10 buc.
36 Markere pentru copii (carioca), minim 8 culori Rechizite 50 buc.
37 Radieră pentru cerneală și creion Rechizite 50 buc.
38 Șorț de lucru Rechizite 30 buc.

CUM TE DECIZI ASUPRA PRODUSELOR
Ai mai multe posibilități:
- îți propui să ajuți un copil (de exemplu o fetiță de 7 ani) și te orientezi să iei hăinuțe și încălțăminte adecvate vârstei sau / și rechizite pentru clasa I
- îți place un anumit tip de activitate și vrei să susții copii doar cu acele produse – de exemplu jocuri
- ai posibilitatea să achiziționezi produse la preț mai bun dintr-o anumită categorie (să spunem rechizite) – poți face un pachet doar cu acel tip de produse

UNDE SE TRIMIT PRODUSELE CUMPĂRATE
Adresa la care se trimit produsele este:
Asociatia P.A.V.E.L., Șoseaua Fundeni, Nr. 252, Institutul Oncologic Fundeni, Etaj 1, în atenția Mihai Benchea, telefon: 0737.014.698

2. PRIN DONAȚII ÎN BANI
Din experiența anilor anteriori, știm că sunt multe persoane care doresc să contribuie cu bani, pentru că fie nu au timp să meargă la cumpărături, fie nu sunt sigure ce să aleagă.
La această campanie se poate contribui și cu donații / sponsorizări în bani.
Contul care poate fi folosit este deschis în lei, la Bancpost Titan. 
RO76BPOS71003031332RON0A, Asociatia PAVEL, Banca Bancpost Titan. 
Este bine de specificat in virament - pentru "Școala Inimilor" și (dacă este cazul) numele copilului, orașul/comuna și județul.

3. PRIN SPONSORIZĂRI PERSOANE JURIDICE
În cazul în care sunt companii interesate de participarea la campanie, pot primi din partea Asociației P.A.V.E.L. un draft de contract de sponsorizare, pentru justificarea și deducerea cheltuielii.
Pentru solicitarea contractului, cei interesați sunt rugați să trimită un mesaj pe adresele:
eliza.nitescu@asociatiapavel.ro, mihai.benchea@asociatiapavel.ro

4. PRIN DISTRIBUIREA CAMPANIEI
Te rugăm să dai share evenimentului sau să inviți prieteni care să participe la eveniment.
Cu cât mai multe persoane află, cu atât mai multe rechizite sau alte produse ori bani pentru noul an școlar al copiilor bolnavi!

5. PRIN MEDIATIZARE
Dacă lucrezi în mass-media, ești jurnalist sau PR-ist, poți să ne sprijini cu distribuirea unui comunicat de presă, realizarea unui articol despre campanie sau poate a unei știri de televiziune (aceste proiecte merită să fie făcute cunoscute cât mai multor persoane).

CUM DEVII AMBASADORUL ACESTEI CAMPANII?
După confirmarea primită de la tine, ne va face plăcere să îți trimitem un colaj foto de campanie cu imaginea ta (și eventual a copilului pe care ai ales să îl susții), colaj pe care ne-am bucura să îl postezi ca fotografie de profil o perioadă, pentru ca noi toți, împreună, să dăm un exemplu de ce înseamnă să-ți pese de educația sănătatea copiilor atinși de cea mai necruțătoare maladie.
De asemenea, poți face fotografii cu produsele cumpărate de tine, fotografii pe care să le postezi pe pagina ta sau a evenimentului.
Îți recomandăm să însoțești fiecare fotografie de un mesaj scurt, ca de exemplu:
Am ajutat un copil să înceapă școala. Participă și tu la Școala Inimilor, ca să susținem educația!
Detaliile le găsești aici: 
https://www.facebook.com/events/636954039796250/

PERSOANE DE CONTACT
Mihai Benchea, coordonatorul proiectului Școala de spital și profesor de engleză și geografie în cadrul Asociației 
mihai.benchea@asociatiapavel.ro
telefon: 0737.014.698

Eliza Nițescu, inițiatoarea campaniei Școala Inimilor, voluntar Asociația P.A.V.E.L.
eliza.nitescu@asociatiapavel.ro
telefon: 0722.44.63.52

Andra Bucur, susținător local în Sibiu, prin Asociația Mâini Unite
andra.bucur.ba@gmail.com
telefon: 0749.289.854

DESPRE ASOCIAȚIA P.A.V.E.L.

Asociația P.A.V.E.L. (Primind Ajutor, Viața Este Luminoasă) este asociația părinților care au copii bolnavi de cancer, leucemii și anemii grave, înregistrată la 10 Mai 1996. Este o organizație caritabilă, nonprofit și nonguvernamentală.
Fondată de părinți ai căror copii au trecut prin astfel de boli, asociația mobilizează coeziunea socială și instituțională pentru apararea drepturilor pacienților bolnavi de cancer și este promotor pentru acțiuni de responsabilizare și empatie socială, comunitară, individuală sau instituțională.

Misiunea Asociației P.A.V.E.L.: îmbunătățirea vieții copiilor și tinerilor bolnavi de cancer, leucemie și anemii grave, prin acordarea de sprijin moral, informațional, psihologic, social și material copiilor, tinerilor bolnavi și familiilor lor.

Obiectivele Asociației P.A.V.E.L.:
1. Conștientizarea opiniei publice cu privire la prevenirea, tratamentul și la serviciile disponibile în domeniu pentru copii bolnavi de cancer
2. Sprijinirea familiilor copiilor bolnavi de cancer pentru înțelegerea problemelor create de această boală și facilitarea comunicării cu aceștia
3. Creșterea accesului copiilor bolnavi de cancer, la tratament adecvat și in conformitate cu cele mai noi tratamente disponibile pe plan mondial 
4. Sprijinirea familiilor cu probleme financiare în ingrijirea copiilor spitalizați
5. Informarea părinților cu copii bolnavi de cancer cu privire la boală, tratamente, clinici de peste hotare, drepturi legale și servicii utile
6. Diagnosticarea precoce a cancerului la copii și scăderea numărului de cazuri diagnosticate în stadii avansate de boală

Școala Inimilor este o campanie auxiliară proiectului Școala de Spital, program inițiat și derulat de Asociația P.A.V.E.L.


Recomandă-le prietenilor această campanie.

in beneficiul

Asociația P.A.V.E.L.

Asociaţia P.A.V.E.L. -  asociaţia părinţilor cu copii bolnavi de cancer, ONG înfiinţat în 10 mai 1996. Asociaţia P.A.V.E.L. are drept scop îmbunătăţirea vieţii copiilor şi tinerilor bolnavi de cancer, leucemie şi anemii grave prin acordarea de sprijin moral, informaţional, psihologic, social şi material copiilor, tinerilor bolnavi şi familiilor lor.

Din inimă pentru educație!

Îți mai amintești prima ta zi de școală? Probabil purtai uniformă, aveai deja ghiozdanul în spate, florile pentru doamna învățătoare și erai înconjurat de o mulțime de copii pe care atunci îi vedeai pentru prima oară.

Expeditie romaneasca pe Olimp

Muntele Olimp este cel mai înalt munte din Grecia (cel mai înalt vârf fiind Mytikas, Nasul, 2.917 m). Este situat în Grecia continentală, la aproximativ 100 km de Salonic, al doilea oraș ca mă

15 Donatii

Andreea

200 RON
Mergem la scoala si luna asta :)
10 Oct 2017
100 RON
:)
26 Sep 2017

Eduard Mitrofan

500 RON
Doar de noi depinde cum e lumea din jurul nostru. Mulțumesc, Eliza, pentru exemplul tău de "a fi prezent"!
20 Sep 2017

Anonymous

50 RON
16 Sep 2017
14 Sep 2017
13 Sep 2017

Andreea

150 RON
12 Sep 2017

Florina Toma

75 RON
Cu drag!
08 Sep 2017

Gabriela Ungureanu

80 RON
Cu mare drag!
08 Sep 2017

Anonymous

150 RON
Doamne ajuta!
08 Sep 2017
08 Sep 2017
Esti cea mai tare ❤!
08 Sep 2017
Multa sanatate si succes copiilor in noul an scolar!
07 Sep 2017
Un dar din suflet de copil.
06 Sep 2017
Cu drag!
05 Sep 2017