Asociația P.A.V.E.L.

Asociația P.A.V.E.L.

Scoala de spital

Status: Fundraising

Un raspuns concret pentru intampinarea nevoilor educationale ale acestor copii, adolescenti sau tineri, care sunt inscrisi in invatamantul de masa sau care au abandonat scoala, temporar sau definitiv, exista doar in 4 spitale din Romania: doua programe in Bucuresti, implementate de doua asociatii neguvernamentale, si doua programe de educatie inclusiva si care au fost preluate ca model de autoritatile responsabile pentru educatie din anul 2015.

[ Show more ]

16,462 RON

Sumă:

4

Galantomi:

152

Donații:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

In toate spitalele din Romania intalnim copii si tineri bolnavi suferind de maladii severe precum cancerul, boli cardiace congenitale sau tetrapareze. Acesti copii sau tineri vin pentru terapii specifice care necesita spitalizare si intreruperea frecventarii cursurilor scolare.

Un raspuns concret pentru intampinarea nevoilor educationale ale acestor copii, adolescenti sau tineri, care sunt inscrisi in invatamantul de masa sau care au abandonat scoala, temporar sau definitiv, a aparut in 4 spitale din Romania. Astfel au demarat doua proiecte in Bucuresti, implementate de doua asociatii neguvernamentale, avand ca obiectiv principal accesul la educatie a copiilor si adolescentilor cu nevoi speciale.

Un proiect de tipul “Scoala de spital” a demarat in 2012 pe Platfoma Fundeni, adica Institutul Clinic Fundeni si Institutul Oncologic Bucuresti “Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu”, si se adreseaza copiilor si tinerilor cu diferite forme de cancer, boli ale sangelui sau anemii grave.

În prezent, acest proiect complementar programului autoritatilor in materie de educatie, se poate desfășura doar prin implicarea persoanelor sau companiilor private, cu sprijinul finanțării unor mici proiecte sau campanii.

Aproximativ 70.000 persoane sunt bolnave de cancer iar peste 400  copii sunt diagnosticati cu o forma de cancer in fiecare an in tara noastra. Dupa datele furnizate de Ministerul sanatatii, 60 % dintre copiii si adolescentii bolnavi de cancer sunt spitalizati in Bucuresti in cele doua unitati de specialitate mentionate mai sus iar peste 5000 sunt in tratament in toata Romania. Cei mai multi ajung la clinicile  din Bucuresti, in sectiile de oncopediatrie si pediatrie/hematolgie din cele 2 spitale. Acesti copii sau tineri sunt fortati sa intrerupa temporar sau definitiv scoala, datorita tratamentului sau datorita recidivarii bolii.

Acesti copii sau tineri doresc sa invete, sa citeasca, sa participe la sesiuni educative sau sa studieze prin intermediul tehnologiei moderne, sa se gandeasca la o profesie pe care o pot practica in viitor. Acesti copii sau tineri aspira la lumea normala pe care sa o construiasca si in care sa aiba locul lor.