Eliza Nițescu - Asociația P.A.V.E.L.

7 semimaratoane în 7 zile consecutive

1,936 RON Donatii stranse
100% Complete
1,470 RON Target
15 Donatii
Vreau sa fac o donatie!

 

Alergarea mi-a oferit nenumărate momente de bucurie, mobilizare și claritate legat de ce vreau să schimb în viața mea. Așa că îmi doresc să îi susțin pe toți cei care duc alergarea la un alt nivel. Știu ce înseamnă o încurajare la momentul potrivit. O încurajare bazată pe mai mult decât... vorbe, o bătaie pe umăr sau un like pe facebook.
Pe 28 August, 37 de români iau startul într-o cursă epică de alergare montană: ULTRA TRAIL DU MONT BLANC. Este cel mai mare eveniment de alergare montană la nivel mondial și adună laolaltă crema sportivilor din întreaga lume.
Pe toată perioada desfășurării UTMB (28 August – 3 Septembrie), voi alerga câte un semimaraton în fiecare zi.
Sunt 7 semimaratoane în 7 zile consecutive pentru a-i susține prin fiecare pas cei 37 de sportivi români care ne vor reprezenta la UTMB.
Voi lua startul în fiecare dimineață la ora 5.00 AM, din parcul IOR București (Titan), intrarea cu Biserica Maramureșană. Poți să te alături în orice zi, pentru oricât timp, pe orice distanță. 
Singura excepție de locație este 31 August, când voi alerga la ediția aniversară cu numărul 25 SUNT ÎN FORMĂ, pe Stadionul Dinamo București (tot de la 5.00 AM):
https://www.facebook.com/events/807872876052828/?fref=ts

SUNT ÎN FORMĂ a lansat un program mai amplu pentru susținerea morală a alergătorilor de la UTMB, program căruia te poți alătura și tu, prin postarea de kilometri de mișcare. În urma alergărilor zilnice din cadrul celor 7 semimaratoane și eu voi dona / posta kilometri parcurși de mine:
https://www.facebook.com/events/822579571236509/?fref=ts

Pentru că această perioadă coincinde și cu începutul de an școlar, voi alătura și o cauză umanitară acestei campanii, anume campania ȘCOALA INIMILOR, un proiect pe care l-am inițiat în 2014, care a ajuns la a patra ediție și prin intermediul căruia se întâmplă un lucru simplu: copiii care suferă de afecțiuni oncologice și încep școala în spital, sunt sprijiniți să beneficieze de aceleași condiții ca orice copil sănătos, prin furnizarea de rechizite, îmbrăcăminte și încălțăminte.
Dacă vrei să participi la campania ȘCOALA INIMILOR și pe facebook, poți să te alături celorlalți susținători aici:
https://www.facebook.com/events/477707275930005/?fref=ts

Cu toți banii din donații vom cumpăra rechizite copiilor de la Asociația PAVEL. Vom stabili de comun acord cu majoritatea donatorilor o zi în care să ducem produsele la spital și vei face cunoștință cu echipa de oameni inimoși de acolo.

Îți mulțumesc că ai ajuns pe această pagină. Ne vedem la alergare & fapte bune!


Mult spor(t)!

Cu drag,
Eliza Nițescu, marketing & community SUNT ÎN FORMĂ

 

CAMPANIA ȘCOALA INIMILOR

 

Îți mai amintești prima ta zi de școală? Probabil purtai uniformă, aveai deja ghiozdanul în spate, florile pentru doamna învățătoare și erai înconjurat de o mulțime de copii pe care atunci îi vedeai pentru prima oară.
Dintr-o dată parcă tot universul tău era schimbat, iar faptul că părinții erau lângă tine era unul din puținele lucruri care te făcea să te simți încă în siguranță.
Mai mult ca sigur, ai avut parte de tot ce ți-a trebuit pentru a începe anul școlar: rechizite, cărți, haine și încălțări noi...
Acum poate ești la rândul tău părinte și ai parte de copii frumoși, sănătoși și ascultători. 

Ce îți propunem în cele ce urmează este să oferim condițiile potrivite de a învăța și copiilor care nu au o șansă a primei zile de școală așa cum ai avut-o tu...
Este vorba de copiii cu afecțiuni oncologice, de care se ocupă Asociația P.A.V.E.L., pe care îi poți sprijini participând la campania Școala Inimilor, o campanie ajunsă a a patra ediție (startul a fost în 2014), campanie care se va desfășura până la data de 30 Septembrie 2017. 

Începutul școlii pentru copiii care suferă de cancer are loc în spital. 
În perioada spitalizării sau a tratamentelor, copiii frecventează cursurile de la școală cu întreruperi care pot afecta grav rezultatele la învățătură. Școala Inimilor este o alternativă a cursurilor din școli sau licee, pentru că oferă șansa educației copiilor în spital. Este o campanie inițiată de comunitatea CA ÎN CER și Asociația P.A.V.E.L. 

Costul tratamentelor face de cele mai multe ori dificilă pentru părinți achiziționarea de rechizite sau alte produse necesare copiilor la începutul școlii (jocuri educaționale, cărți, haine, încălțăminte, produse de igienă personală). 
Dar tu poți face diferența, sponsorizând proiectul și alegând să sprijini un bursier care prin ajutorul tău, va putea să își continue studiile având rechizitele potrivite pentru începutul școlii. Dacă te-ai decis să participi la campanie, este foarte important să ții cont că toate produsele este nevoie să fie noi (nefolosite anterior și că sunt de evitat jucăriile de pluș).

CUM POȚI SĂ PARTICIPI?

1. ACHIZIȚIONAREA DE PRODUSE ȘI TRIMITEREA LOR LA ASOCIAȚIA P.A.V.E.L.

CE PRODUSE POȚI CUMPĂRA

Rechizite
caiete, instrumente de scris, articole pentru pictură și colorat, penar, accesorii hobby – lipici, foarfece, hârtie glace, hârtie creponată
*notă: datorită unei sponsorizări primite de la unul din colaboratorii apropiați ai Asociației P.A.V.E.L., anul acesta nu mai sunt necesare ghiozdanele

Jocuri educaționale 
puzzle, jocuri de logică, jocuri interactive, jocuri de orientare, matematică distractivă, jocuri de colorat, lego, jocuri de inteligență și perspicacitate (sudoku, labirinturi)

Cărți
cărți cu activități, cărți de colorat, cărți cu abțibilduri, cărți cu jocuri și exerciții, cultură generală, cărți pentru învățarea unei limbi străine, dicționare, cărți cu ghicitori, cărți de povești

Îmbrăcăminte și încălțăminte (copii cu vârste între 4 și 17 ani)
în special articole pentru sezonul de toamnă (jachete, pantofi), dar și articole uzuale, precum rochii, pantaloni, cămăși, lenjerie de corp, pijamale

LISTA COMPLETĂ CU NECESARUL DE PRODUSE PENTRU ÎNCEPUTUL ȘCOLII

Nr. crt. Articol Categorie Cantitate
1 Trening bumbac Îmbrăcăminte 50 buc.
2 Tricou bumbac Îmbrăcăminte 50 buc.
3 Maieu Îmbrăcăminte 100 buc.
4 Chilot Îmbrăcăminte 100 buc.
5 Șosete Îmbrăcăminte 100 buc.
6 Pantofi Încălțăminte 50 buc.
7 Pantofi sport (adidași) Încălțăminte 50 buc.
8 Cutie sandwich Accesorii 100 buc.
9 Sticlă pentru apă Accesorii 100 buc.
10 Dicționar (engleză, franceză, italiană, germană) Cărți 20 buc.
11 Cărți pentru activități Cărți 30 buc.
12 Spumă de modelat Jocuri 10 buc.
13 Jocuri educaționale Jocuri 30 buc.
14 Puzzle Jocuri 20 buc.
15 Bandă adezivă mică (12 mm x 10 m) Rechizite 30 buc.
16 Caiet foaie velina, A4, 60/80 file Rechizite 100 buc.
17 Calculator cu funcții, 10/12 digiți Rechizite 30 buc.
18 Capsator, 8-10 coli Rechizite 20 buc.
19 Carte de colorat Rechizite 100 buc.
20 Clipboard dublu Rechizite 30 buc.
21 Copertă caiet A4 / studențesc Rechizite 100 buc.
22 Copertă caiet A5 Rechizite 200 buc.
23 Copertă caiet special (muzică, biologie, geografie) Rechizite 100 buc.
24 Copertă carte / manual Rechizite 100 buc.
25 Creion grafit, ascuțit, cu radieră Rechizite 200 buc.
26 Creion mecanic, mină 0.5 / 0.7 mm Rechizite 50 buc.
27 Dosar din plastic Rechizite 200 buc.
28 Etichete școlare, set Rechizite 100 buc.
29 Folie de protecție, set 100 bucăți Rechizite 20 buc.
30 Foarfecă de birou Rechizite 20 buc.
31 Foarfecă, vârfuri rotunjite Rechizite 30 buc.
32 Hârtie copiator, A4, 500 coli / top Rechizite 20 buc.
33 Hârtie creponată, diverse culori, set Rechizite 20 buc.
34 Hârtie glasată, set 12 culori Rechizite 20 buc.
35 Ierbar școlar Rechizite 10 buc.
36 Markere pentru copii (carioca), minim 8 culori Rechizite 50 buc.
37 Radieră pentru cerneală și creion Rechizite 50 buc.
38 Șorț de lucru Rechizite 30 buc.

CUM TE DECIZI ASUPRA PRODUSELOR
Ai mai multe posibilități:
- îți propui să ajuți un copil (de exemplu o fetiță de 7 ani) și te orientezi să iei hăinuțe și încălțăminte adecvate vârstei sau / și rechizite pentru clasa I
- îți place un anumit tip de activitate și vrei să susții copii doar cu acele produse – de exemplu jocuri
- ai posibilitatea să achiziționezi produse la preț mai bun dintr-o anumită categorie (să spunem rechizite) – poți face un pachet doar cu acel tip de produse

UNDE SE TRIMIT PRODUSELE CUMPĂRATE
Adresa la care se trimit produsele este:
Asociatia P.A.V.E.L., Șoseaua Fundeni, Nr. 252, Institutul Oncologic Fundeni, Etaj 1, în atenția Mihai Benchea, telefon: 0737.014.698

2. PRIN DONAȚII ÎN BANI
Din experiența anilor anteriori, știm că sunt multe persoane care doresc să contribuie cu bani, pentru că fie nu au timp să meargă la cumpărături, fie nu sunt sigure ce să aleagă.
La această campanie se poate contribui și cu donații / sponsorizări în bani.
Contul care poate fi folosit este deschis în lei, la Bancpost Titan. 
RO76BPOS71003031332RON0A, Asociatia PAVEL, Banca Bancpost Titan. 
Este bine de specificat in virament - pentru "Școala Inimilor" și (dacă este cazul) numele copilului, orașul/comuna și județul.

3. PRIN SPONSORIZĂRI PERSOANE JURIDICE
În cazul în care sunt companii interesate de participarea la campanie, pot primi din partea Asociației P.A.V.E.L. un draft de contract de sponsorizare, pentru justificarea și deducerea cheltuielii.
Pentru solicitarea contractului, cei interesați sunt rugați să trimită un mesaj pe adresele:
eliza.nitescu@asociatiapavel.ro, mihai.benchea@asociatiapavel.ro

4. PRIN DISTRIBUIREA CAMPANIEI
Te rugăm să dai share evenimentului sau să inviți prieteni care să participe la eveniment.
Cu cât mai multe persoane află, cu atât mai multe rechizite sau alte produse ori bani pentru noul an școlar al copiilor bolnavi!

5. PRIN MEDIATIZARE
Dacă lucrezi în mass-media, ești jurnalist sau PR-ist, poți să ne sprijini cu distribuirea unui comunicat de presă, realizarea unui articol despre campanie sau poate a unei știri de televiziune (aceste proiecte merită să fie făcute cunoscute cât mai multor persoane).

CUM DEVII AMBASADORUL ACESTEI CAMPANII?
După confirmarea primită de la tine, ne va face plăcere să îți trimitem un colaj foto de campanie cu imaginea ta (și eventual a copilului pe care ai ales să îl susții), colaj pe care ne-am bucura să îl postezi ca fotografie de profil o perioadă, pentru ca noi toți, împreună, să dăm un exemplu de ce înseamnă să-ți pese de educația sănătatea copiilor atinși de cea mai necruțătoare maladie.
De asemenea, poți face fotografii cu produsele cumpărate de tine, fotografii pe care să le postezi pe pagina ta sau a evenimentului.
Îți recomandăm să însoțești fiecare fotografie de un mesaj scurt, ca de exemplu:
Am ajutat un copil să înceapă școala. Participă și tu la Școala Inimilor, ca să susținem educația!
Detaliile le găsești aici: 
https://www.facebook.com/events/636954039796250/

PERSOANE DE CONTACT
Mihai Benchea, coordonatorul proiectului Școala de spital și profesor de engleză și geografie în cadrul Asociației 
mihai.benchea@asociatiapavel.ro
telefon: 0737.014.698

Eliza Nițescu, inițiatoarea campaniei Școala Inimilor, voluntar Asociația P.A.V.E.L.
eliza.nitescu@asociatiapavel.ro
telefon: 0722.44.63.52

Andra Bucur, susținător local în Sibiu, prin Asociația Mâini Unite
andra.bucur.ba@gmail.com
telefon: 0749.289.854

DESPRE ASOCIAȚIA P.A.V.E.L.

Asociația P.A.V.E.L. (Primind Ajutor, Viața Este Luminoasă) este asociația părinților care au copii bolnavi de cancer, leucemii și anemii grave, înregistrată la 10 Mai 1996. Este o organizație caritabilă, nonprofit și nonguvernamentală.
Fondată de părinți ai căror copii au trecut prin astfel de boli, asociația mobilizează coeziunea socială și instituțională pentru apararea drepturilor pacienților bolnavi de cancer și este promotor pentru acțiuni de responsabilizare și empatie socială, comunitară, individuală sau instituțională.

Misiunea Asociației P.A.V.E.L.: îmbunătățirea vieții copiilor și tinerilor bolnavi de cancer, leucemie și anemii grave, prin acordarea de sprijin moral, informațional, psihologic, social și material copiilor, tinerilor bolnavi și familiilor lor.

Obiectivele Asociației P.A.V.E.L.:
1. Conștientizarea opiniei publice cu privire la prevenirea, tratamentul și la serviciile disponibile în domeniu pentru copii bolnavi de cancer
2. Sprijinirea familiilor copiilor bolnavi de cancer pentru înțelegerea problemelor create de această boală și facilitarea comunicării cu aceștia
3. Creșterea accesului copiilor bolnavi de cancer, la tratament adecvat și in conformitate cu cele mai noi tratamente disponibile pe plan mondial 
4. Sprijinirea familiilor cu probleme financiare în ingrijirea copiilor spitalizați
5. Informarea părinților cu copii bolnavi de cancer cu privire la boală, tratamente, clinici de peste hotare, drepturi legale și servicii utile
6. Diagnosticarea precoce a cancerului la copii și scăderea numărului de cazuri diagnosticate în stadii avansate de boală

Școala Inimilor este o campanie auxiliară proiectului Școala de Spital, program inițiat și derulat de Asociația P.A.V.E.L.


Recomandă-le prietenilor această campanie.

in beneficiul

Asociația P.A.V.E.L.

Asociaţia P.A.V.E.L. -  asociaţia părinţilor cu copii bolnavi de cancer, ONG înfiinţat în 10 mai 1996. Asociaţia P.A.V.E.L. are drept scop îmbunătăţirea vieţii copiilor şi tinerilor bolnavi de cancer, leucemie şi anemii grave prin acordarea de sprijin moral, informaţional, psihologic, social şi material copiilor, tinerilor bolnavi şi familiilor lor.

Din inimă pentru educație!

Îți mai amintești prima ta zi de școală? Probabil purtai uniformă, aveai deja ghiozdanul în spate, florile pentru doamna învățătoare și erai înconjurat de o mulțime de copii pe care atunci îi vedeai pentru prima oară.

7 semimaratoane în 7 zile consecutive

Sunt Eliza Nitescu. Alergarea mi-a oferit nenumărate momente de bucurie, mobilizare și claritate legat de ce vreau să schimb în viața mea. Așa că îmi doresc să îi susțin pe toți cei care d

15 Donatii

05 Sep 2017

Anonymous

211 RON
02 Sep 2017
01 Sep 2017
Esti extraordinara!
01 Sep 2017
Felicitari pentru initiativa si determinare ! Ai dreptate, niciun copil nu merita sa sufere din cauză că nu poate face școala așa cum trebuie...!
01 Sep 2017
01 Sep 2017

Anonymous

30 RON
31 Aug 2017

Anonymous

100 RON
31 Aug 2017
Felicitari Eliza, pentru felul tau de a fi si pentru fiecare initiativa caritabila pe care o initiezi. Prima zi de scoala este intotdeauna un moment de bucurie pentru copii. In sufletul nostru si noi mai suntem copii :)
31 Aug 2017

vali frangu

150 RON
Run, Eliza, Run!
31 Aug 2017
31 Aug 2017
Felicitari pentru initiativa si determinare! Sustin cu drag proiectul si ma bucur ca am ocazia sa contribui si eu cu ceva pentru "Scoala inimilor".
31 Aug 2017

RALUCA GAVENEA

300 RON
30 Aug 2017

Anonymous

200 RON
Felicitari pentru initiativa acestei campanii si pentru tot ce faceti in fiecare zi pentru copiii bolnavi de cancer! Dumnezeu sa va ajute si sa va dea putere! Cu draga inima, speram sa contribuim si noi putin la bucuria copiiilor in prima zi de scoala.
27 Aug 2017

Anonymous

150 RON
24 Aug 2017