Asociația P.A.V.E.L.

Asociația P.A.V.E.L.

Alocaţia pentru sănătate

Status: Fundraising

În fiecare an, viața a peste 500 de familii din România se schimbă pentru totdeauna. Peste 500 de cazuri noi de cancer la copii sunt diagnosticate în fiecare an în țara noastră. Această boală incurabilă afectează nu doar copilul, ci și pe cei apropiați lui.

[ Show more ]

11,615 RON

Raised:

1

Supporters:

80

Donations:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

În fiecare an, viața a peste 500 de familii din România se schimbă pentru totdeauna. Peste 500 de cazuri noi de cancer la copii sunt diagnosticate în fiecare an în țara noastră. Această boală incurabilă afectează nu doar copilul, ci și pe cei apropiați lui.

În prezent în România, aproximativ 5.000 de pacienți cu vârste mici suferă de cancer, în evoluție sau remisiune. Rata medie de vindecare este de circa 30-80%, în funcție de specificul bolii și de momentul depistării.

Un diagnostic de o asemenea gravitate pune în serioasă cumpănă starea psihică, sufletească, dar și situația financiară a părinților.

Noi suntem Asociația PAVEL, organizație non-guvernamentală, caritabilă și non-profit și motivul pentru care am creat această campanie este acela de a veni în sprijinul copiilor diagnosticați cu cancer, fără costuri, fără timp pierdut, fără birocrație inutilă.

ALOCAȚIA PENTRU SĂNĂTATE

Din momentul diagnosticării și pe toată perioada internării și tratamentului, îngrijirea unui copil bolnav de cancer generează numeroase costuri suplimentare, pe care cele mai multe dintre familiile care își tratează copiii în România nu și le permit.

Sunt 5 categorii mari de costuri suplimentare, generate de diagnosticarea unui copil cu o formă de cancer:

1. medicamente și echipament medical, 400 lei / lună
altele decât cele subvenționate de stat (proteze, cărucioare, camere implantabile pentru chimioterapie etc)

2. investigații medicale, 150 lei / lună
consultații, anestezii (nesubvenționate de stat)

3. transport, 100 lei / lună
minim 1 vizită / lună, în cazurile mai stabile

4. produse de curățenie și igienă, 100 lei / lună
pampers, șervețele umede, creme și geluri speciale

5. alimente cu regim special, 250 lei / lună, 8-10 lei/ zi
produse nutriție alcalină

Lunar, bugetul unei familii care are în întreținere un copil bolnav de cancer, necesită o suplimentare de 1.000 de lei.
Estimarea valorilor a fost făcută la un nivel minim, ținându-se cont de istoricul de cheltuieli în cadrul Asociației PAVEL, din perioada 2010 - 2015.

Nu toți copiii au nevoie lunar de echipament medical sau investigații medicale, însă atunci când aceste nevoi apar, ele sunt după cum urmează:

- aprox. 20% dintre copii au nevoie de o proteză, cărucior sau camere implantabile, din cauza complicațiilor apărute: amputarea unui membru, respectiv imposibilitatea copilului de a mai suporta chimioterapia după tratamente lungi

- cele mai mari costuri sunt cele cu protezele, investiția medie într-o
proteză fiind de 3.000-5.000 de euro

- investigațiile medicale se fac de obicei trimestrial, pe toată perioada tratamentului și încă 2-3 ani după însănătoșire, în cadrul controalelor

Ne dorim să sprinijim toți copiii aflați în dificultate, însă ALOCAȚIA PENTRU SĂNĂTATE va fi distribuită în funcție de fondurile disponibile, către cazurile cele mai grave și urgente.

Banii din ALOCAȚIA PENTRU SĂNĂTATE vor ajunge la familiile copiilor ca sprijin oferit de către Asociația PAVEL, în baza unui formular semnat de părinți, formular ce va menționa sponsorul (compania sau persoana fizică).

În fiecare an, Asociația PAVEL sprijină aprox. 550 de cazuri unice de copii bolnavi de cancer (cazuri noi & cazuri care sunt în tratament de mai mulți ani).

Ca să le putem acorda tuturor o alocație pentru sănătate în valoare de 1.000 de lei / lună, în fiecare an avem nevoie de un buget considerabil. Aceste fonduri se pot colecta numai cu sprijinul celor care înțeleg criza sistemului medical și imposibilitatea familiilor încercate de a se descurca în această situație.

Știm că este o provocare să adunăm an de an întreaga sumă, însă fiecare contribuție contează!