La Campionatul Mondial pentru copiii bolnavi de cancer

 

Vasile Lupasc Asociația P.A.V.E.L.

2.06% Complete
2,060 RON
Sumă strânsă
100,000 RON
Target
14
Donații
Vreau să fac o donaţie!

Nicio bătălie nu este pierdută atâta vreme cât mai există voința de a câștiga! Cred cu tărie că, atunci când omul face tot ce îi stă în putință pentru a câștiga orice fel de bătălie dreaptă, Dumnezeu intervine și aduce victoria “luptătorului”. Miracole se întâmpla zilnic în jurul nostru, mai ales în cazul inocenților, al copiilor.

Probabil nu există o boală mai rea decât cancerul sau bolnavi mai neajutorați decât copiii. De aceea, am ales ca la Campionatul Mondial WTKA de arte marțiale din acest an să lupt și pentru a oferi o șansă reală micuților care au o teribilă voință de a câștiga bătălia împotriva cancerului.

Numele meu este Vasile Lupașc și practic sportul de performanță de 38 de ani. După întoarcerea tatălui meu din Japonia, părinții m-au încurajat să încep primele lecții de judo. A fost experiență care mi-a folosit enorm, mai târziu, când am început practicarea karate-ului.

După judo a urmat baschetul timp de 15 ani, sport un sport de o frumusețe aparte.

Anii petrecuți pe terenul de baschet, antrenamentele grele, calitățile fizice dezvoltate, au făcut trecerea spre înalta performanță în karate mult mai ușoară.

Din 1992 am început practicarea constantă a karate-ului, participând la stagii de antrenamente cu maeștrii legendari.
A fost o șansă imensă să pot studia, între alții, cu David Scott, unul dintre cei mai cunoscuți învățători Zen din Europa şi cu Giuseppe Meloni, fostul bodyguard al lui Frank Sinatra. De la ei am învăţat esența karate-ului vechi.

În 1994 am participat la primul campionat naţional de karate, organizat la Târgovişte, concurs la care am obţinut medalia de aur.

De atunci, am avut șansa să ascult imnul României la 9 campionate mondiale de karate.

Una dintre cele mai frumoase amintiri se leagă de Irish Open, în 2006. Acolo, arbitrii mi-au dat nota 9.9 (nu aveau 10), în condiţiile în care și nota 9 se acorda foarte greu. A fost un moment unic, când americanii care urmau în concurs nu au mai vrut să intre, iar concurenţii mi-au cerut autografe.

Sportul mi-a oferit nenumărate momente de împlinire și vreau să împărtășesc darul primit cu cei pentru care putem să facem o diferență remarcabilă în bine. În 25-29 Octombrie 2017 voi participa la Campionatul Mondial de Karate din Italia, de data aceasta pentru o cauză deasupra oricărei satisfacții sportive.

La invitația Elizei Nițescu, care este de 4 ani voluntar și fundraiser în cadrul Asociației PAVEL, voi ajuta la strângerea de fonduri pentru reabilitarea spațiilor de masă și joacă pentru copii, din cadrul Institutului Oncologic Fundeni.

În mod evident, o stare psihică bună ajută și grăbește vindecarea, chiar și in cazul bolilor mai grave. Acest proiect nu este cu nimic mai puțin important decât tratamentul medicamentos efectiv al copiilor.

Toate fondurile rezultate în urma campaniei de colectare a donațiilor pentru copii, ocazionate de participarea mea la Campionatul Mondial de karate 2017, vor merge către Asociația PAVEL (specializată în proiecte medicale și educaționale pentru copiii bolnavi de cancer), care va direcționa sumele către proiectul “Reabilitarea spațiilor Asociației PAVEL”.

În prezent, Asociația PAVEL își desfășoară activitatea în 7 spații, astfel:

- camera de joacă de la Institutul Oncologic Prof. Alexandru Trestioreanu,

- camera de joacă de la Institutul Clinic Fundeni (utilizată la comun),

- 3 camere de lucru și consiliere pentru angajați,
camera Tottoro,

- centrul Casa Părinților, un apartament situat în Capitală, care oferă găzduire părinților care vin la internare împreună cu cei mici

Renovarea spațiilor de masă și joacă sunt necesare având în vedere nevoile copiilor și adolescenților care trec prin această grea experiență, dar și ținând cont de standardele europene existente. Ne dorim ca micii pacienți să se poată bucura de spații adecvate în mediul de spital, cu facilități și aparatură moderne. Activitățile ce se vor desfășura în camera de joacă vor fi asistate de personal specializat. “Experiența de internare în spital poate fi una dură, mai ales în cazul copiilor, care se despart de familie și prieteni pe perioadele internării. Crearea unei atmosfere plăcute și preietenoase în spațiile unde copiii iau masa și se joacă îi va ajuta pe cei mici să treacă mai ușor peste încercările internării. În plus, sunt un strict necesar în orice instituție. Este nevoie ca mesele să poată fi luate în condiții decente și să existe spații unde copiii să desfășoare activități recreative”, a precizat Olga Cridland, Președintele Asociației PAVEL.

În aceste spații, copiii se vor putea bucura de condiții adecvate și de intimitate, vor fi împreună cu ceilalți colegi de vârsta lor și vor avea ocazia de a regăsi pe cât se poate sentimentul de acasă, atât de mult căutat după internare.

Casa Părinţilor este unul dintre primele proiecte iniţiate de Asociaţia PAVEL, funcţionând continuu din 1998 şi până în prezent. Prin el se oferă găzduire gratuită copiilor şi părinţilor cu copii bolnavi de cancer veniţi din provincie la tratament în Bucureşti.

Casa Părinţilor este un apartament social situat în zona Dristor (București), unde părinţii şi copiii pot avea acces cu uşurinţă deoarece se află la distanţă oarecum egală de cele trei spitale bucureştene în care copiii cu diagnostic oncologic pot fi trataţi. Apartamentul oferă un mediu plăcut, familial, însă fiind un spațiu dat în folosință cu aproape 20 de ani în urmă, necesită renovare.

Birourile personalului Asociației PAVEL sunt poate spațiile unde este poate cea mai mare nevoie de reamenajare. Întrucât cauza copiilor și a părinților a fost mereu o prioritate, aici nu s-au mai întreprins lucrări de renovare de foarte mulți ani, lipsurile în materie de mobilier sau echipamente tehnologice fiind foarte mari.

Renovarea celor 7 spații în care Asociația PAVEL își desfășoară activitatea, este o lucrare ale cărei costuri sunt estimate la suma de 25.000 euro.

Împreună putem strânge minim 100.000 de lei.
De ce această sumă?

- investiția este una substanțială, pentru care fondurile necesare sunt pe măsură (25.000 de euro este suma totală necesară finalizării proiectului)

- 10 este numărul titlului mondial pe care sunt convins că îl voi câștiga pentru România

- 4 zerouri, pentru că orice construcție are nevoie de o bază, bază formată din minim 4 laturi, iar 4 reprezintă atât începutul manifestării materiei (pământ, apă, aper, foc), cât și simboul crucii (unirea cerului cu pământul pe verticală și orizontală)

În Octombrie voi încerca să urc a 10-a oară steagul României pentru țara noastră și pentru copiii de la PAVEL pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Este o cauză care poate însemna nu doar un premiu sau o medalie pentru România. E o cauză care poate ajuta ca viața unor copii să își reia cursul firesc.

Uneori viața ne pune la încercare. Nu toți avem posibilitatea să răspundem cu determinare și luptă de unii singuri. Uneori, bătăliile înseamnă strategie și alianțe. Știm asta din istorie și e un principiu pe care îl putem prelua în viețile noastre în fiecare zi. Copiii de la PAVEL au nevoie de această alianță cu noi,.

Vă aștept lângă mine să îi apărăm și alinăm pe copii de ceea ce îi poate doborî definitiv. Oferă o mână de ajutor, contribuind la reabilitarea spațiilor Asociației PAVEL.

I. CUM SE POT IMPLICA PERSOANELE FIZICE

Persoanele particulare ce doresc să sprijine campania REABILITAREA SPAȚIILOR ASOCIAȚIEI PAVEL, au la dispoziție mai multe variante de a dona, astfel:

DONAȚII DIRECTE prin plata cu cardul, în RON, prin Galantom sau Mobilpay, accesând: https://secure.mobilpay.ro/buy-product/16pnbt

prin ordin de plată în contul Asociatiei PAVEL, deschis la BANCPOST S.A., sucursala TITAN, sector 3, Bucuresti, România.
Conturi curente:
RON: RO81 BPOS 7100 3031 332R OL01 
USD: RO92 BPOS 7100 3031 332U SD01 
EURO: RO48 BPOS 7100 3031 332E UR01

Din străinatate:
Account holder: Association PAVEL
Name of bank: BANCPOST S.A., branch TITAN
Address bank: B-dul Basarabia, Sector 3, Bucharest, Romania
IBAN account: RO48BPOS71003031332EUR01
Bank account: 4871003031332EUR01
SWIFT/sorting code/aba/chips: BPOSROBU

sau

direct la sediul Asociatiei PAVEL, din Bucuresti, Șos. Mihai Bravu, Nr. 311-313, Bl. SB 1, Sc. 1, Et. 1, Ap. 1, Sector 3 sau la Centrul PAVEL (în incinta Institutului Oncologic, Et. 1, Șos. Fundeni 252).

II. CUM SE POT IMPLICA PERSOANELE JURIDICE

20% DIN IMPOZITUL PE PROGIT pentru sănătatea copiilor. Codul Fiscal și Legea nr. 32/1994 privind sponsorizarea, permit companiilor comerciale plătitoare de impozit pe profit să direcționeze pâna la 20% (și maxim 0.5% din cifra de afaceri) din suma datorată anual bugetului de stat, către organizații non-guvernamentale.

Direcționarea unei cote parte din impozitul pe profit prin sponsorizare nu afectează profitul net al companiei.

Documentul care stă la baza dintre compania Dumneavoastră și Asociația PAVEL este contractul de sponsorizare.
Fiți alături de micii pacienți, donând până la 20% din impozitul pe profit al companiei! Fiecare leu este important.
PROCEDURA ESTE LEGALĂ ȘI NU IMPLICĂ NICIUN COST.

În anul 2015, doar 23% din companiile românești plătitoare de impozit pe profit au ales să direcționeze 20% din suma datorată statului din impozitul pe profit, în favoarea unei cauze sociale.

Marea majoritate a firmelor din România sunt încă impasibile în fața oportunităților legale prin care pot sprijini o cauză socială, făcând diferența în sănătate, educație sau mediu și controlând destinația finanțelor proprii cu care pot schimba lumea din jur!

Unica formalitate pentru a contribui la campania REABILITAREA SPAȚIILOR ASOCIAȚIEI PAVEL este să completați contractul cu datele firmei și cu suma cu care doriți să sponsorizați Asociația PAVEL, iar apoi să îl transmiteți la adresa de e-mail: olga.cridland@asociatiapavel.ro (Președinte și Fondator al Asociației PAVEL); tot la această adresă ne puteți și scrie pentru a solicita contractul

Noi îl vom tipări în dublu exemplar și vi-l vom trimite semnat și ștampilat în original, la adresa mentionată în contract.
La nivelul anului 2015, doar 23% din companiile care au înregistrat profit au beneficiat de această facilitate fiscală.
Compania Dumneavoastră ce decizie va lua?

 

DESPRE CAMPIONATUL MONDIAL DIN TOSCANA, ITALIA

 

25-29 Octombrie 2017 (http://wtkaitalia.it/)

Cea mai mare competiție de arte marțiale din lume: 5 continente, 120 de țări, 10.000 de participanți

 

PALMARES SPORTIV VASILE LUPAȘC

 

KARATE

de 22 de ori campion național

de 9 ori campion mondial

de 5 ori medaliat cu argint la campionatele mondiale

 

BASCHET
de 2 ori medaliat cu argint la campionatele naționale de juniori

 

 


Recomandă-le prietenilor această campanie.

în beneficiul

Asociaţia P.A.V.E.L. -  asociaţia părinţilor cu copii bolnavi de cancer, ONG înfiinţat în 10 mai 1996. Asociaţia P.A.V.E.L. are drept scop îmbunătăţirea vieţii copiilor şi tinerilor bolnavi de cancer, leucemie şi anemii grave prin acordarea de sprijin moral, informaţional, psihologic, social şi material copiilor, tinerilor bolnavi şi familiilor lor.

In fiecare an, viața a peste 500 de familii din România se schimbă pentru totdeauna. Peste 500 de cazuri noi de cancer la copii sunt diagnosticate în fiecare an în țara noastră.

Campionatul Mondial Unificat de Arte Martiale este cel mai mare eveniment din istoria Artelor Martiare. Aflat la a 5-a editie, campionatul are loc la Carrara in Italia si reuneste 28 de federatii de Arte Martiale cu peste 5000 de participanti din mai mult de 107 tari.

 

14 Donații

Anonymous

30 RON
Putere!
14 Nov 2017

Raluca Olsson

300 RON
Felicitari pt campanie si sunteti un adevarat model pt copii!
01 Nov 2017

Eliza Nițescu

50 RON
Mult succes în finală! Mulțumim pentru tot ce faci pentru micii campioni. Oricine este capabil să privească această boală nemiloasă în față și să continue să aibă speranță de viață, este un campion!...
27 Oct 2017
27 Oct 2017
Mult succes la mondiale! Sa va ajute Dumnezeu sa castigati tot ce trebuie!
22 Oct 2017
02 Oct 2017
11 Sep 2017

Anca Patrascoiu

150 RON
Mult succes Vasile Lupasc, atat la concurs cat si in strangerea de fonduri pentru copiii care au atata nevoie de ei.
06 Aug 2017

Anonymous

30 RON
21 Jul 2017

Ramona Elena Bărbulescu

150 RON
Copiii să își câștige bătălia și dumneavoastră campion pentru a zecea oară!
17 Jul 2017
17 Jul 2017
17 Jul 2017

Carmen Bunaciu

100 RON
Mult succes la Mondiale si in strangerea de fonduri pentru copiii care au mare nevoie de sprijinul nostru!
16 Jul 2017
Dumnezeu are mereu grija de noi ! Doar ne mai incearca uneori...
16 Jul 2017
Vasile Lupasc : Asociația P.A.V.E.L.
La Campionatul Mondial pentru copiii bolnavi de cancer