ARIPI CA ÎN CER! Pe Aconcagua, cel mai înalt vârf din lume în afara Asiei, pentru copiii bolnavi de cancer

 

Eliza Nițescu Asociația P.A.V.E.L.

100% Complete
10,650 RON
Sumă strânsă
6,962 RON
Target
69
Donații
Vreau să fac o donaţie!

"— Și când vreți să vizitați copiii?
— Eu n-o să-i vizitez. O să adopt primul copil pe care o să-l aduceți, — a zis, uitându-se ferm în ochii directoarei."

Acesta este un extras din povestea unei tinere care a ales să adopte un copil fără a cere să-l cunoască înainte. De peste 3 ani sunt voluntar în cadrul Asociației PAVEL, care se ocupă de copiii bolnavi de cancer, iar în tot acest timp am lansat zeci de campanii pentru copii. Pe o parte îi cunosc, dar pe cei mai mulți nu îi cunosc. O parte sunt supraviețuitori, iar o parte au devenit deja îngeri. Indiferent cât mai apucă un copil să se bucure de sprijinul venit din partea celor care aleg să facă un gest umanitar, indiferent dacă un copil se vindecă sau nu, am știut întotdeuna că fiecare clipă în care copiii au respirat mai ușor pentru că noi, oamenii cărora ne pasă, ne-am implicat în cauza lor, a meritat toată energia, atenția și dragostea noastră!

Motivul pentru care am ales să ajut copiii care suferă de afecțiuni oncologice de la Asociația PAVEL este acela că știu că exact cei cu cea mai mare nevoie de sprijin vor primi, prin intermediul meu și cu susținerea celor care mi se alătură din când când, ceea ce lipsește pentru însănătoșirea lor. Chiar dacă pe mulți nici măcar nu apuc să îi cunosc, simt să îi ajut pe toți. Însă nu este unul, nu sunt 10 și nici măcar 100. Sunt aproximativ 550 de cazuri în fiecare an...! De aceea spun DA unui copil adoptat aproape de 2 ori în fiecare zi (mai exact, înregistrez cam 1.51 de adopții / zi – 550 de copii, 365 de zile). Oricât de multe campanii am făcut până acum, am simțit mereu că nu este de ajuns. Exact acum 1 an am primit titlul de Voluntarul Anului 2015 în Domeniul Sănătății, premiu înmânat de Raed Arafat, această recunoaștere fiind probabil cea mai semnificativă diplomă pe care am primit-o vreodată. Însă nimic din ce facem nu ar trebui să fie pentru a câștiga un premiu, mai ales când vine vorba de voluntariat și donații.

Voluntariatul și donațiile sunt mai degrabă forme de adopție pe care fiecare dintre noi ar merita să le conștientizăm și mai ales să le practicăm...

ALOCAȚIA PENTRU SĂNĂTATE poate fi prima ta adopție a ideii de faptă bună! Gândește-te la această opțiune de a fi părintele adoptiv al unui proiect umanitar în domeniul sănătății în rândul copiilor.

Pe 11 Ianuarie 2017 voi pleca într-o expediție românească ce își propune atingerea vârfului Aconcagua, cel mai înalt vârf din lume în afara Asiei și totodată acoperișul Americii de Sud. Voi urca pentru a-mi oferi șansa de a înțelege viața la alt nivel, dar și pentru a sprijini copiii bolnavi de cancer. Toate fondurile rezultate în urma campaniei de colectare a sponsorizărilor vor merge către Asociația P.A.V.E.L. (specializată în proiecte medicale și educaționale pentru copiii bolnavi de cancer), care va direcționa sumele către proiectul “ALOCAȚIA PENTRU SĂNĂTATE”, un proiect pe care l-am conceput personal și pe care Asociația l-a validat și îl susține.

MAI MULTE DESPRE ALOCAȚIA PENTRU SĂNĂTATE

În fiecare an, viața a peste 500 de familii din România se schimbă pentru totdeauna. Peste 500 de cazuri noi de cancer la copii sunt diagnosticate în fiecare an în țara noastră. Această boală incurabilă afectează nu doar copilul, ci și pe cei apropiați lui.

În prezent în România, aproximativ 5.000 de pacienți cu vârste mici suferă de cancer, în evoluție sau remisiune. Rata medie de vindecare este cuprinsă între 30-80%, în funcție de specificul bolii și de momentul depistării.

Un diagnostic de o asemenea gravitate pune în serioasă cumpănă starea psihică, sufletească, dar și situația financiară a părinților.

Asociația PAVEL, este o organizație non-guvernamentală, caritabilă și non-profit, iar motivul pentru care derulează această campanie este acela de a veni în sprijinul copiilor diagnosticați cu cancer, fără costuri, fără timp pierdut, fără birocrație inutilă.

CE ESTE ȘI CUM FUNCȚIONEAZĂ ALOCAȚIA PENTRU SĂNĂTATE?
Pagina de Facebook

Din momentul diagnosticării și pe toată perioada internării și tratamentului, îngrijirea unui copil bolnav de cancer generează numeroase costuri suplimentare, pe care cele mai multe dintre familiile care își tratează copiii în România nu și le permit.

Sunt 5 categorii mari de costuri suplimentare, generate de diagnosticarea unui copil cu o formă de cancer:

1. medicamente și echipament medical, 400 lei / lună
altele decât cele subvenționate de stat (proteze, cărucioare, camere implantabile pentru chimioterapie etc)
2. investigații medicale, 150 lei / lună
consultații, anestezii (nesubvenționate de stat)
3. transport, 100 lei / lună
minim 1 vizită / lună, în cazurile mai stabile
4. produse de curățenie și igienă, 100 lei / lună
pampers, șervețele umede, creme și geluri speciale
5. alimente cu regim special, 250 lei / lună, 8-10 lei/ zi
produse nutriție alcalină

Lunar, bugetul unei familii care are în întreținere un copil bolnav de cancer, necesită o suplimentare de 1.000 de lei.
Estimarea valorilor a fost făcută la un nivel minim, ținându-se cont de istoricul de cheltuieli în cadrul Asociației PAVEL, din perioada 2010 - 2015.

Nu toți copiii au nevoie lunar de echipament medical sau investigații medicale, însă atunci când aceste nevoi apar, ele sunt după cum urmează:
- aprox. 20% dintre copii au nevoie de o proteză, cărucior sau camere implantabile, din cauza complicațiilor apărute: amputarea unui membru, respectiv imposibilitatea copilului de a mai suporta chimioterapia după tratamente lungi
- cele mai mari costuri sunt cele cu protezele, investiția medie într-o proteză fiind de 3.000-5.000 de euro
- investigațiile medicale se fac de obicei trimestrial, pe toată perioada tratamentului și încă 2-3 ani după însănătoșire, în cadrul controalelor

Asociația PAVEL își dorește să sprijine toți copiii aflați în dificultate, însă ALOCAȚIA PENTRU SĂNĂTATE va fi distribuită în funcție de fondurile disponibile, către cazurile cele mai grave și urgente.

Banii din ALOCAȚIA PENTRU SĂNĂTATE vor ajunge la familiile copiilor ca sprijin oferit de către Asociația PAVEL, în baza unui formular semnat de părinți, formular ce va menționa sponsorul (compania sau persoana fizică).

În fiecare an, Asociația PAVEL sprijină aprox. 550 de cazuri unice de copii bolnavi de cancer (cazuri noi & cazuri care sunt în tratament de mai mulți ani).

Ca să le poată fi acordată tuturor o alocație pentru sănătate în valoare de 1.000 de lei / lună, în fiecare an ar fi nevoie de un buget considerabil. Aceste fonduri se pot colecta numai cu sprijinul celor care înțeleg criza sistemului medical și imposibilitatea familiilor încercate de a se descurca în această situație.

Știm că este o provocare să adunăm an de an întreaga sumă, însă fiecare contribuție contează!

CUM TE POȚI IMPLICA?

Împreună putem strânge minim 6.962 lei! De ce această sumă? Pentru că este înălțimea vârfului Aconcagua, cel mai înalt punct al lumii în afara Asiei.

Ca persoană fizică, poți să donezi prin intermediul Galantom.
Dacă reprezinți o companie care vrea să susțina această campanie, e important să știi că nu presuspune niciun cost pentru firma ta, datorită facilităților fiscale prevăzute prin lege. Până la 20% din impozitul pe profit pot fi donați unei cauze, iar dacă alegi să susții Asociația PAVEL și ALOCAȚIA PENTRU SĂNĂTATE e nevoie doar să semnezi contractul de sponsorizare 20%, pe care îl poți descărca de aici:
http://www.asociatiapavel.ro/donatii

Pe Santinela de Piatră (Aconcagua) voi fi mai aproape de cer pentru copiii atinși de cea mai necruțătoare maladie, pentru ca viața lor să nu mai însemne cancer, ci să se transforme într-o viață pentru care să prindă din nou ARIPI CA ÎN CER!

Astăzi poate fi prima dată când alegi să adopți o faptă bună. Sau a nu știu câta oară când nu îți pasă.

Diferența între aceste două atitudini este foarte mică din punct de vedere al alegerii, dar extrem de mare din punct de vedere al rezultatelor.


Recomandă-le prietenilor această campanie.

în beneficiul

Asociaţia P.A.V.E.L. -  asociaţia părinţilor cu copii bolnavi de cancer, ONG înfiinţat în 10 mai 1996. Asociaţia P.A.V.E.L. are drept scop îmbunătăţirea vieţii copiilor şi tinerilor bolnavi de cancer, leucemie şi anemii grave prin acordarea de sprijin moral, informaţional, psihologic, social şi material copiilor, tinerilor bolnavi şi familiilor lor.

În fiecare an, viața a peste 500 de familii din România se schimbă pentru totdeauna. Peste 500 de cazuri noi de cancer la copii sunt diagnosticate în fiecare an în țara noastră. Această boală incurabilă afectează nu doar copilul, ci și pe cei apropiați lui.

Varful Aconcagua are 6.962 de metri, fiind cel mai inalt din afara Asiei si in acelasi timp cel mai inalt din ambele Americi, fiind situat in America de Sud la granita dintre Argentina si Chile. Parte a lanțului muntos al Anzilor Cordilieri este mărginit de văile Valle de las Vacas la nord și est, respectiv de Valle de los Horcones Inferior la vest și sud. Muntele și împrejmuirile sale fac

 

69 Donații

Go, Eliza, go!
10 Feb 2017
Felicitari Eliza!
07 Feb 2017
Felicitari Eliza pentru tot ceea ce faci pentru acesti copii!
06 Feb 2017
500 RON
05 Feb 2017

Anaida

500 RON
Esti un om extraordinar! Cu drag si dor...
02 Feb 2017

Loredana Izvoranu

50 RON
01 Feb 2017

Maddy Mdi

300 RON
Felicitari, Eliza!!! Bine ai revenit!! Cu astfel de proiecte in suflet, cu siguranta primesti si aripi sa le indeplinesti... indiferent de 'muntii' pe care ii ai de cucerit :) te pup si te imbratisez cu drag, felicitari din toata inima!!!
01 Feb 2017

Cristina Elena

75 RON
01 Feb 2017
Felicitari pentru initiativa!
31 Jan 2017
29 Jan 2017
29 Jan 2017
Namaste
29 Jan 2017
Umăr de la umăr, facem o lume mai bună!
28 Jan 2017
28 Jan 2017
Cu drag si spre folos !
28 Jan 2017

Anonymous

30 RON
Felicitari Eliza ! Esti o eroina !
28 Jan 2017
Doamne ajuta!
27 Jan 2017
Good luck Eliza with Aconcagua and your 7 summit dream x
27 Jan 2017
27 Jan 2017
Bravo Eliza!
27 Jan 2017
26 Jan 2017
Felicitari!!!
26 Jan 2017
25 Jan 2017
100 RON
Continue to inspire us and make the world more beautiful.
24 Jan 2017
Never give up!
24 Jan 2017
Doamne ajuta-i pe copiii bolnavi de cancer!
21 Jan 2017

Vlad Tănase

30 RON
Succes!!! :)
20 Jan 2017
Mult succes, Eliza! Esti un exemplu pentru noi toti!
17 Jan 2017
17 Jan 2017
Mult succes!
17 Jan 2017
Eliza Nițescu : Asociația P.A.V.E.L.
ARIPI CA ÎN CER! Pe Aconcagua, cel mai înalt vârf din lume în afara Asiei, pentru copiii bolnavi de cancer