EKILIBRU CA ÎN CER! Pe Kilimanjaro, acoperișul Africii, pentru copiii bolnavi de cancer

 

Eliza Nițescu Asociația P.A.V.E.L.

29.855810008482% Complete
1,760 RON
Sumă strânsă
5,895 RON
Target
20
Donații
Vreau să fac o donaţie!

A fost odată povestea a două fete, una mai mare și una mai mică. Au fost împreună un timp, până când într-o zi fata mai mare s-a hotărât să plece dintr-o dată... Au rămas parfumul de trandafir, lecțiile despre caracter, dragostea pentru frumos și o poveste fără sfârșit.

Cine sunt eu? Un om care, probabil ca mulți alții, a pierdut pe cineva drag din cauza cancerului. Mama mea a plecat din această lume după o teribilă suferință, ducând o luptă în care cei mai mulți dintre cei loviți de această boală nu au nicio șansă de reușită. În calitate de cadru didactic, ar mai fi avut foarte multe de spus personal legat de educația copiilor cărora ar fi urmat să le dezvăluie primele taine ale fantasticei lumii a literelor și cifrelor. Dar cum tot ceea ce facem în viață are ecou în eternitate, ea mi-a insuflat puterea de a îndura orice încercare și de a vedea dincolo de suferință. De a vedea în inima lucrurilor! Așa că știu că pot duce mai departe misiunea mamei mele. Indirect, copiii vor continua să studieze și să descopere tainele științei datorită trecerii mamei mele prin această lume. 

Ca de fiecare dată în viață, pierzând ceva, câștigăm altceva, iar eu am câștigat înțelegerea faptului că am venit aici să contribuim, că viața noastră este și despre viețile celorlalți și că putem atinge frumos existența altor oameni, schimbând-o în bine.

Pe 22 August 2015 voi pleca într-o expediție românească ce își propune atingerea vârfului Uhuru Peak, cel mai înalt vârf din Africa. Voi urca pentru a-mi oferi șansa de a înțelege lumea și viața la alt nivel, dar și pentru a sprijini copiii bolnavi de cancer. Toate fondurile rezultate în urma campaniei de colectare  a sponsorizărilor vor merge către Asociația P.A.V.E.L. (specializată în proiecte medicale și educaționale pentru copiii bolnavi de cancer), care va direcționa sumele către proiectul “Școala de spital”. 

Aproximativ 70.000 persoane sunt bolnave de cancer, iar peste 500 de copii sunt diagnosticați cu o formă de cancer în fiecare an în țara noastră. După datele furnizate de Ministerul Sănătății, 60% dintre copiii și adolescenții bolnavi de cancer sunt spitalizați în București în cele două unități de specialitate și anume Institutul Oncologic Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu și Institutul Clinic Fundeni. Ei sunt forțați să întrerupă temporar sau definitiv școala, din cauza tratamentului sau din cauza recidivării bolii. Cu ajutorul proiectului “Școala de spital”, copiii și adolescenții bolnavi de cancer primesc șansa imensă ca pe timpul spitalizării să își poată continua studiile chiar în acest spațiu medical.

Împreună putem strânge minim 5.895 lei! De ce această sumă? Pentru că este înălțimea vârfului Uhuru Peak, acoperișul Africii. Putem să contribui simbolic cu 1 lei pentru fiecare metru! Tu câți metri ai vrea să urci alături de mine? Cu siguranță oricine poate face câțiva metri, câțiva pași. Și poți să trimiți provocarea mai departe și altora!

Merită să sărbătorim viața și să luptăm împreună pentru ea, mai ales lângă cei care nu o pot face în aceeași măsură ca noi!

Numele fiecărui donator va fi scris pe steagul Asociației PAVEL și inițiativei CA ÎN CER, steag care va ajunge în cel mai înalt punct al Africii.

Dar mai ales, numele fiecărui donator va rămâne scris pentru totdeauna în destinul unui copil căruia îi vei transforma viața, redându-i bucuria de a se însănătoși, fără să fie nevoie să renunțe la școală!

Cancerul este a doua cauză de mortalitate în rândul copiilor români. Împreună putem să redăm echilibrul în viață (dreptul la sănătate și educație) celor care tot au zborul înainte: copiii noștri!

Pe Kilimanjaro voi fi mai aproape de cer pentru copiii atinși de cea mai necruțătoare maladie, pentru ca viața lor să nu mai însemne cancer, ci să se transforme într-o viață CA ÎN CER!

Și tu poți aduce ekilibrul în lume. Devino TU schimbarea pe care ți-o dorești!

 

COMPETIȚII SPORTIVE ELIZA NIȚESCU

Maratonul Internațional București, 19 Mai 2013 – proba de semimaraton (finisher)

Maratonul Internațional București, 7 Octombrie 2013 – proba de semimaraton (finisher)

Maratonul Intersport Brașov, 5 Aprilie 2014 – proba de semimaraton (finisher)

Maratonul Internațional București, 18 Mai 2014 – proba de semimaraton (finisher)

Maratonul Internațional București, 5 Octombrie 2014 – proba de semimaraton (finisher)

Semimaratonul Galați, 12 Octombrie 2014 – proba de semimaraton (finisher)

SKYRUN, maratonul de pe scari, 25 Octombrie – proba celor 680 de trepte din Sky Tower București

Wings for life, cursă caritabilă World Run, 3 Mai 2015

Maratonul Internațional București, 17 Mai 2015 – proba de semimaraton (finisher)

2 x 2 race, 15 August 2105 – proba de Elită


Recomandă-le prietenilor această campanie.

în beneficiul

Asociaţia P.A.V.E.L. -  asociaţia părinţilor cu copii bolnavi de cancer, ONG înfiinţat în 10 mai 1996. Asociaţia P.A.V.E.L. are drept scop îmbunătăţirea vieţii copiilor şi tinerilor bolnavi de cancer, leucemie şi anemii grave prin acordarea de sprijin moral, informaţional, psihologic, social şi material copiilor, tinerilor bolnavi şi familiilor lor.

SUSŢIN PROIECTUL

Scoala de spital

Un raspuns concret pentru intampinarea nevoilor educationale ale acestor copii, adolescenti sau tineri, care sunt inscrisi in invatamantul de masa sau care au abandonat scoala, temporar sau definitiv, exista doar in 4 spitale din Romania: doua programe in Bucuresti, implementate de doua asociatii neguvernamentale, si doua programe de educatie inclusiva si care au fost preluate ca model de autoritatile responsabile pentru educatie din anul 2015.

A fost odată povestea a două fete, una mai mare și una mai mică. Au fost împreună un timp, până când într-o zi fata mai mare s-a hotărât să plece dintr-o dată... Au rămas parfumul de trandafir, lecțiile despre caracter, dragostea pentru frumos și o poveste fără sfârșit. Cine sunt eu? Un om care, probabil ca mulți alții, a pierdut pe cineva drag din cauza cancerului. Mama me

 

20 Donații

450 RON
Felicitari pentru initiativa!
18 Aug 2016
Succes pe mai departe! Sanatate maxima!
03 Sep 2015
Felicitari, Eliza!
02 Sep 2015
Felicitari Eliza pentru ceea ce faci. Ma surprinzi in mod placut!
31 Aug 2015
Ceva mic pentru un rezultat mare. Iti multumesc Eliza ca ne faci in fiecare zi sa ne amintim valoarea celor mici.
27 Aug 2015
27 Aug 2015
25 Aug 2015
Suntem alaturi de tine Eliza!!
25 Aug 2015
Esti un model pentru multi oameni Eliza si mai ales pentru mine. Felicitari pentru ceea ce faci si pentru daruirea pe care o ai!
23 Aug 2015
A dona pentru educatie inseamna a contribui la bunastarea spirituala, emotionala si sociala a unui copil, tanar sau familii care se lupta pentru viata.
23 Aug 2015
Mult succes in tot ceea ce faceti
22 Aug 2015
22 Aug 2015
Bafta
20 Aug 2015
Mult mult succes, Eliza! Iti doresc ca pe traseu sa iti pastrezi curajul, forta si motivatia pentru ca ceea ce faci este cu adevarat exceptional.
19 Aug 2015
Succes, Eliza!
19 Aug 2015
Succes în ambele direcții!
09 Sep 2015
Cu drag si speranta!
18 Aug 2015
18 Aug 2015
Școala de spital este probabil unul din cele mai importante proiecte ce se pot desfășura în spațiul medical, iar echipa PAVEL este 100% dedicată copiilor. Merită fiecare investiție! Educația este cea mai puternică armă pentru a schimba lumea, însă ai nevoie de sănătate ca să poți să te înarmezi cu ea! Multă sănătate tuturor micilor făpturi încercate!
18 Aug 2015
Bafta multa, Eliza! Aripi ca in cer pentru copilasi !
13 Aug 2015
Eliza Nițescu : Asociația P.A.V.E.L.
EKILIBRU CA ÎN CER! Pe Kilimanjaro, acoperișul Africii, pentru copiii bolnavi de cancer