EKILIBRU CA ÎN CER - expediție românească pe Kilimanjaro

A fost odată povestea a două fete, una mai mare și una mai mică. Au fost împreună un timp, până când într-o zi fata mai mare s-a hotărât să plece dintr-o dată... Au rămas parfumul de trandafir, lecțiile despre caracter, dragostea pentru frumos și o poveste fără sfârșit.

Cine sunt eu? Un om care, probabil ca mulți alții, a pierdut pe cineva drag din cauza cancerului. Mama mea a plecat din această lume după o teribilă suferință, ducând o luptă în care cei mai mulți dintre cei loviți de această boală nu au nicio șansă de reușită. În calitate de cadru didactic, ar mai fi avut foarte multe de spus personal legat de educația copiilor cărora ar fi urmat să le dezvăluie primele taine ale fantasticei lumii a literelor și cifrelor. Dar cum tot ceea ce facem în viață are ecou în eternitate, ea mi-a insuflat puterea de a îndura orice încercare și de a vedea dincolo de suferință. De a vedea în inima lucrurilor! Așa că știu că pot duce mai departe misiunea mamei mele. Indirect, copiii vor continua să studieze și să descopere tainele științei datorită trecerii mamei mele prin această lume. 

Ca de fiecare dată în viață, pierzând ceva, câștigăm altceva, iar eu am câștigat înțelegerea faptului că am venit aici să contribuim, că viața noastră este și despre viețile celorlalți și că putem atinge frumos existența altor oameni, schimbând-o în bine.

Pe 22 August 2015 voi pleca într-o expediție românească ce își propune atingerea vârfului Uhuru Peak, cel mai înalt vârf din Africa. Voi urca pentru a-mi oferi șansa de a înțelege lumea și viața la alt nivel, dar și pentru a sprijini copiii bolnavi de cancer. Toate fondurile rezultate în urma campaniei de colectare  a sponsorizărilor vor merge către Asociația P.A.V.E.L. (specializată în proiecte medicale și educaționale pentru copiii bolnavi de cancer), care va direcționa sumele către proiectul “Școala de spital”. 

Aproximativ 70.000 persoane sunt bolnave de cancer, iar peste 500 de copii sunt diagnosticați cu o formă de cancer în fiecare an în țara noastră. După datele furnizate de Ministerul Sănătății, 60% dintre copiii și adolescenții bolnavi de cancer sunt spitalizați în București în cele două unități de specialitate și anume Institutul Oncologic Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu și Institutul Clinic Fundeni. Ei sunt forțați să întrerupă temporar sau definitiv școala, din cauza tratamentului sau din cauza recidivării bolii. Cu ajutorul proiectului “Școala de spital”, copiii și adolescenții bolnavi de cancer primesc șansa imensă ca pe timpul spitalizării să își poată continua studiile chiar în acest spațiu medical.

Împreună putem strânge minim 5.895 lei! De ce această sumă? Pentru că este înălțimea vârfului Uhuru Peak, acoperișul Africii. Putem să contribui simbolic cu 1 lei pentru fiecare metru! Tu câți metri ai vrea să urci alături de mine? Cu siguranță oricine poate face câțiva metri, câțiva pași. Și poți să trimiți provocarea mai departe și altora!

Merită să sărbătorim viața și să luptăm împreună pentru ea, mai ales lângă cei care nu o pot face în aceeași măsură ca noi!

Numele fiecărui donator va fi scris pe steagul Asociației PAVEL și inițiativei CA ÎN CER, steag care va ajunge în cel mai înalt punct al Africii.

Dar mai ales, numele fiecărui donator va rămâne scris pentru totdeauna în destinul unui copil căruia îi vei transforma viața, redându-i bucuria de a se însănătoși, fără să fie nevoie să renunțe la școală!

Cancerul este a doua cauză de mortalitate în rândul copiilor români. Împreună putem să redăm echilibrul în viață (dreptul la sănătate și educație) celor care tot au zborul înainte: copiii noștri!

Pe Kilimanjaro voi fi mai aproape de cer pentru copiii atinși de cea mai necruțătoare maladie, pentru ca viața lor să nu mai însemne cancer, ci să se transforme într-o viață CA ÎN CER!

Și tu poți aduce ekilibrul în lume. Devino TU schimbarea pe care ți-o dorești!

[ Show more ]
Galantomi:

1

Donatii:

20

Suma:

1,760 RON

Pagini fundraising

EKILIBRU CA ÎN CER! Pe Kilimanjaro, acoperișul Africii, pentru copiii bolnavi de cancer

A fost odată povestea a două fete, una mai mare și una mai mică. Au fost împreună un timp, până când într-o zi fata mai mare s-a hotărât s

5,895 RON Target
1,760 RON Suma
20 Donatii
29.855810008482% Complete